Review : Online Babyfotografiecursus van CheezzBaby + Winactie

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Vandaag de dag heeft bijna iedereen wel een (digitale) fotocamera of smart phone met een fotocamera. We maken allemaal selfie’s en foto’s voor Facebook of Instagram. En natuurlijk foto’s voor de familie-albums. Juist als moeder wil je die mooie, bijzondere momenten van je baby graag bewaren. Dus wanneer je kleintje begint met kruipen, de eerste stapjes zet of er gewoon onweerstaanbaar schattig uitziet, pak je je camera of smart phone en maak je met een click een foto. En dat is het dan… Want waarom zijn je foto’s net niet helemaal mooi?

Vaak zijn foto’s te licht of donker, hebben de personen op de foto rode ogen (zelfs wanneer je het filter tegen rode ogen wel hebt gebruikt) of zie je net die lelijke prullenbak op de achtergrond. Hoe kan het toch dat je buurvrouw of vriendin veel betere foto’s lijken te maken? Terwijl hun baby óók beweegt.

Wil jij beter foto’s van je baby leren maken? Dan is de nieuwe online cursus babyfotografie van CheezzBaby wellicht iets voor jou. Handig aan een online cursus is dat je deze kunt volgen precies wanneer hetjouw uitkomt, bij voorbeeld als je baby slaapt. Daarmee is deze online fotografiecursus een leuk kraamcadeau, om te krijgen of juist om te geven. De cursus kost EUR 69,- euro.
Na registratie kun je gelijk aan de slag.De cursus bestaat uit 8 onderdelen: flits, kader, compositie, achtergrond, belichting, opslag, bewerking en de fotograaf. Elke onderdeel bevat een leuke (geanimeerde) presentatie van 4 tot 7 minuten. Prettig aan de cursus is, dat je alleen die informatie krijgt die echt belangrijk is. Je hoeft je dus niet door bergen documentatie te worstelen maar krijgt informatie waar je meteen mee aan de slag kunt. Elk onderdeel begint met algemene informatie over het betreffende onderwerp. Vervolgens worden veel gemaakte fouten behandeld en krijg je meteen advies hoe je dit soort fouten kunt voorkomen. Bij elk onderwerp krijg je een voorbeeld van foto met en zonder de gemaakte fout. Tot slot krijg je aan het einde van elk hoofdstuk samenvatting. Kort en duidelijk.
Een aanrader is het hoofdstuk dat behandelt hoe je foto’s kunt bewaren. Want stel dat je in een sessie tientallen tot honderden foto’s maakt, hoe selecteer je dan welke foto’s je bewaart? En waar?

Voor mij persoonlijke was deze cursus een schot in de roos. Ik ben geïnteresseerd in fotografie, heb een (digitale) spiegelreflex camera en met 3 kinderen voldoende inspiratie voor talloze foto’s. Nu biedt internet een enorme hoeveelheid informatie over fotografie. En dat is meteen ook het probleem. Want je loop al snel het risico jezelf te verliezen in de talloze sites. Het is dan fijn als er 1 site is die de belangrijkste tips voor het maken van de perfecte foto overzichtelijk bijeen brengt. De cursus van CheezzBaby is zo’n site, met goede basisinformatie aangevuld met praktische tips en voorzien van animaties en voorbeeldfoto’s.

Voor wie is deze cursus nou geschikt?

De cursus is het meest geschikt voor jonge ouders die snel leuke foto’s van hun kinderen willen maken maar nog geen of weinig ervaring hebben met fotografie. En vooral voor mensen die hun camera wel kennen maar nog weinig nadenken over zaken als belichting, compositie of achtergrond. Kortom, deze cursus is bedoeld voor mensen met weinig kennis die geen zin hebben om avond na avond internet af te struinen maar snel aan de slag willen met praktisch toepasbare tips. Daarnaast is de cursus ook een aanrader voor al die oma’s en opa’s die moeite hebben met het fotograferen met al die moderne (smartphone) camera’s
Ben je daar en tegen al langere tijd bezig met fotografie, ben je bekend met je camera en goed op de hoogte van zaken als kader, compositie en belichting, dan is deze cursus mogelijk net iets te eenvoudig.

Winactie

Wij je ook deze online cursus volgen? Doe mee met onze winactie in samenwerking met CheezzBaby.

Hoe do je mee?

Like Moms and the City on Facebook. Delen is niet verplicht! Maar mag natuurlijk wel! Dat vinden wij leuk!
De winnaar wordt "random" door Rafflecopter gekozen uit de lijst van deelnemers op 29 januari 2015 !


[ Afgelopen]

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety