Review : Mega Optimus Prime van Hasbro

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Kinderen zijn gek op speelgoed. Niets leuker dan speelgoed uitpakken, ontdekken en mee spelen. Nu hebben we zelf al heel veel speelgoed in huis, alleen nog geen echte Transformers.
Daarom was het des te leuker dat we via Hasbro een Mega Optimus toegestuurd kregen om te laten testen door een zeer kritisch publiek: onze eigen kinderen.

Voor wie niet bekend is met Transformers: Optimus Prime is de leider van de Autobots, een fictief ras van robots die behoren tot de Transformers. En Optimus Prime is hun leider. Hij kan in 3 snelle stappen transformeren van een machtige robot tot een truck.

Mijn kinderen zijn jongens in de leeftijd van 4, 6 en 8 jaar. Ik was benieuwd bij wie Mega Optimus Prime het meest in de smaak zou vallen. Dat bleek de middelste te zijn. Mijn oudste zoon bleek niet echt enthousiast. Maar de middelste was dolblij van geluk met zijn nieuwe kameraad.

Nu is het uitpakken van speelgoed nog een klus op zich. Daarom hebben we de Transformer samen uitgepakt. Maar voor de rest wilde ik hem vooral zelf laten ontdekken hoe de Transformer precies werkt. En dat heb ik geweten want in minder dan 3 minuten vond ik mijn zoontje huilend terug, met zijn vinger geklemd tussen de wielen en benen van de Transformer. Dat is dan ook meteen een tip voor ouders met kinderen jonger dan 6. Lees eerst zelf even goed de instructie zodat je je kind kan voordoen hoe een-en-ander precies werkt. Ik heb heel bewust alle instructievideo`s op youtube niet gekeken omdat ik benieuwd was hoe makkelijk het zou zijn om, in 3 stappen, de truck te transformeren naar robot en vice versa. Dat is me uiteindelijk gelukt. Maar lukt het niet, dan biedt de video of de bijgeleverde instructie uitkomst.Om het nog spannender te maken is het mogelijk een speciale app te downloaded. Dat heb ik maar niet gedaan want voor een kind van 6 leek me dat niet nodig. Maar voor de wat oudere kinderen zou dit een leuke aanvulling kunnen zijn. Al met al is de Optimus Prime prima geschikt voor kinderen voor 6 jaar en ouder, precies zoals op de verpakking staat aangegeven. De Optimus Prime is redelijk groot en gemaakt van stevig plastic. Met een consumentenadviesprijs van EUR 39,99 is de Optimus Prime wel wat prijzig. Maar voor een kind dat gek is op Transformers is dit een perfect cadeau dat garant staat voor vele uren speelplezier.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety