Record aantal bevallingen in MMC

RSS feed van 'ik ben zwanger'

In het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven zijn in 2013 maar liefst 2413 vrouwen bevallen: gemiddeld 7 per dag. Een nieuw record. Het aantal bevallingen is in 2013 met ruim 4% gestegen ten opzichte van 2012. Dit zijn 94 meer bevallingen in vergelijking met het jaar ervoor. De trend in Nederland is dat het aantal bevallingen stabiel is. In MMC blijft het aantal bevallingen echter stijgen.Het Vrouw Moeder Kind-centrum is binnen en buiten regio Eindhoven bekend om zijn ontwikkelings- en gezinsgerichte zorg volgens het Family Centered Care-principe. In het centrum staat het jonge gezin centraal. Als het medisch verantwoord is, blijven moeder en kind 24 uur per dag bij elkaar. Zo lang als nodig is en hoe complex de zorg ook is. De zorg wordt om het gezin heen gepland. Het gezin bepaalt bijvoorbeeld hoe laat ze willen opstaan, wat ze willen eten en wanneer er bezoek mag komen.
Samen met de frisse uitstraling, waarbij het verblijf niet voelt als in een ziekenhuis maar meer als in een huiskamerachtige sfeer, spreekt dit kersverse ouders blijkbaar erg aan.

Máxima Medisch Centrum werkt intensief samen met verloskundigen uit de regio. Zwangere vrouwen zonder medische complicaties kunnen in MMC kiezen voor `thuis bevallen in het ziekenhuis` in een kraamsuite met een huiselijke uitstraling. In 2013 kozen 273 vrouwen hiervoor. Dit zijn er 43 meer dan het jaar ervoor. Samen met verloskundigen doet MMC er alles aan om de aanstaande moeders veilig en vertrouwd te laten bevallen

Academische functie

Máxima Medisch Centrum heeft een bijzondere functie voor complexe zwangerschappen en zorg voor veel te vroeg geboren kinderen binnen de ziekenhuiswereld. Als niet-academisch ziekenhuis heeft het zowel een intensive care voor te vroeg geboren kinderen en een academische functie voor vrouwen met een complexe zwangerschap. In het kader van deze bijzondere functies werken in het ziekenhuis hooggespecialiseerde artsen die normaal alleen in academische ziekenhuizen werken. Denk dan aan kindercardiologen, kinderneurologen, kinderanesthesiologen en kinderintensivisten. Bovendien heeft het ziekenhuis zowel op het gebied van gynaecologie als neonatologie hoogleraren die een deeltijd aanstelling aan de Technische Universiteit Eindhoven hebben: prof. dr. Guid Oei (gynaecologie) en prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo (neonatologie).

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety