Overheid wil ingrijpen bij keuze thuisbevallen

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Na een aantal incidenten bij thuisbevallingen waarbij verloskundigen fouten hebben gemaakt wil de overheid het heft in eigen hand nemen en de keuzevrijheid van aanstaande moeders inperken, dat meldt de Telegraaf.

Afgelopen tijd zijn 3 verloskundigen veroordeeld door het medisch tuchtcollege. Soms stapelde fout na fout zich op en kwam de gezondheid van het kind en de moeder in gevaar. De overheid wil daarom in gaan grijpen om dit te voorkomen.

geen bemoeienis van de overheid

Verschillende instanties zoals Geboortebeweging zijn fel tegen bemoeienis van de overheid en vinden dat een keuzebeperking in strijd is met mensenrechten. "Ik denk dat iedere moeder kan nadenken en zich kan informeren over wat ze nodig heeft. De moeder heeft kennis van haar lichaam en een zintuiglijke waarneming van haar kindje. Dat is kennis waarover de medische professional, met zijn meet- en scanapparatuur, niet kan beschikken. En samen kom je uiteindelijk tot een besluit over de bevalling", aldus Joyce Hoek-Pula van de Geboortebeweging in Trouw.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety