Orgasmes maken ons slimmer

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Goed nieuws uit Amerika. Een Amerikaanse wetenschapper heeft ontdekt dat een orgasme erg goed is voor ons brein, dat meldt het AD. De professor kan het weten want hij is al sinds de jaren zestig bezig met onderzoek naar het seksuele genot van vrouwen.

Bij een orgasme wordt de bloedstroom naar de hersenen verhoogd. Dat brengt volgens de professor voedingsstoffen en zuurstof mee omhoog. Daarnaast is het zo dat het hele brein wordt bereikt door een orgasme. Ter vergelijking, wanneer je je brein wilt trainen door het spelen van bijvoorbeeld kruiswoordpuzzels dan activeer je maar een aantal gebieden van de hersenen. Om het resultaat te kunnen onderzoeken moesten een aantal vrouwen een orgasme krijgen terwijl ze in een smalle buis van een MRI-scan lagen. Het zou gaan om baanbrekend onderzoek.

Als de wetenschappers er in slagen om het genot producerende mechanisme in onze hersenen te herproduceren dan kan men daarmee mogelijk heel veel goede dingen doen. De wetenschapper denkt dat het bijvoorbeeld gebruikt kan worden tegen een verslaving of angsten, maar ook als pijnbestrijder.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety