Nieuw prentenboek: Een kerstverhaal over gastvrijheid en vriendschap

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Uitgeverij The Coloured Leaf heeft onlangs het derde prentenboek in de serie ‘De avonturen van Schaap en Teckel’ uitgebracht. Dit deel is getiteld ‘Een warme kerst voor Schaap & Teckel’. Het kerstverhaal speelt zich af op de boerderij, gelegen in een winters wonderlandschap. Op de vlucht voor Waakhond, verstopt Kalkoen zich in de schuur van Boerin. Schaap en Teckel vinden hem en ze worden meteen dikke vrienden. Maar hoe voorkomen ze dat Kalkoen straks op het kerstmenu staat?

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Dit is een verhaal over vriendschap en gastvrijheid. Schaap en Teckel hebben nog nooit een kalkoen gezien, maar sluiten het dier direct in hun hart. Ze verstoppen hem op de gekste plekken, en zo komen ze alle dieren van de boerderij tegen.

Details

Details

Dit nieuwe prentenboek is warm en kleurrijk door de combinatie van ambachtelijke potloodtekeningen en moderne digitale schildertechnieken. Er is zoveel te zien, dat kinderen het boek uit de kast blijven pakken om nog meer nieuwe details te ontdekken. De illustraties van Linda zijn sfeervol, grappig en zorgvuldig uitgewerkt. Alleen al de spread van de paardenstal is een waar kunstwerk. Linda: “Het is niet heel moeilijk om warme en vrolijke illustraties te bedenken bij de inspirerende zinnen van Dick.”

Creatief duo

Creatief duo

Dick en Linda zijn partners en een vrolijk creatief duo. Samen bedenken ze de verhaallijnen voor de prentenboeken. Als zij samen in Engeland op vakantie zijn, laat Linda hem schetsen zien. Hij tovert dan prachtige zinnen tevoorschijn. Het is een geoliede samenwerking. De liefde voor Engeland spat van de illustraties (tekeningen) af.
Linda is een ervaren illustrator en zij werkt al jaren als freelancer. Dick heeft onlangs de opleiding ‘Proza voor kinderen’ aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond en werkt aan zijn eerste roman voor jongvolwassenen.

Crowdfunding

Crowdfunding

De financiering van het drukwerk is tot stand gekomen door crowdfunding. Via Voordekunst.nl, een initiatief voor de financiering van kunstprojecten, konden liefhebbers een bijdrage leveren aan de realisatie van het prentenboek. De gewenste 100% werd gehaald en het boek is nu verschenen.

Quotes:

Moeder van Siem: “Siem begint iedere dag met ‘Schaap & Teckel’. Een superleuk boek!”
Moeder Rianne: “Boek is een groot succes. Na deel 1 en 2 al bijna versleten te hebben is dit nieuwe deel nu elke avond favoriet bij onze 3-jarige zoon.”
Annelies: “Ook het derde deel van Schaap en Teckel is weer een pareltje geworden. De kleinkinderen genieten er volop van en wij zelf ook!”

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety