Last-minute kinderopvang: innovatief concept bij Child Care KDV Almere

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Op 1 oktober 2013 is Child Care Kinderdagverblijf een pilot gestart met het aanbieden van last-minute opvang voor vaste klanten. De last-minute kinderopvang wordt aangeboden in blokken van 3 uur tegen een gereduceerd tarief met 50% korting. Door gebruik te maken van de last-minute opvang wordt tevens de eigen bijdrage van ouders op het `reguliere` uurtarief verlaagd.

Al een half jaar biedt Child Care Kinderdagverblijf, gelegen aan de bosrand in het Homeruskwartier te Almere Poort, kinderopvang aan in blokken van 3 uur. De dag wordt tussen 07:00 uur en 19:00 uur in vieren gedeeld. Dit vergroot de mogelijkheden tot het flexibel afnemen of het afnemen van kleinschalige opvang.

Voor ouders een interessante ontwikkeling. Via de website kunnen de af te nemen blokken worden gereserveerd. In de praktijk levert dit wisselend drukke en minder drukke blokken op per dag en per groep. Omdat de minder drukke blokken geen vaste blokken zijn, maar elke keer wisselen, zijn ze in de praktijk lastig te vullen met nieuwe kinderen. Deze `rustige` blokken gaat Child Care nu aan haar vaste klanten als extra opvangmogelijkheid aanbieden met een korting van 50% (last-minutekorting).

Op de website wordt aangegeven, elke keer voor een periode van 3-4 weken, welke opvangblokken er voor deze korting in aanmerking komen. Het last-minute-aanbod is elke week anders en kan tot de dag van te voren worden gereserveerd.

Child Care heeft een kinderdagverblijf met een Montessori-beleid waarbij de nadruk ligt op zelfstandigheid, zintuigelijke waarneming en onderlinge samenwerking. Een professioneel, vakbekwaam team staat elke dag garant voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Omdat het bij de kortingsactie gaat om vaste kinderen die bekend zijn op het kinderdagverblijf komt de kwaliteit niet in het geding door deze aanbieding.

Naast het feit dat wat extra opvanguren erg prettig kan zijn, heeft het lage uurtarief van de last-minute opvangblokken, ook een gunstig effect op de algehele eigen bijdrage per jaar. Aan het eind van het jaar wordt een gemiddeld uurtarief bepaald van de afgenomen kinderopvang. Het lagere uurtarief van de last-minutekorting zal het gemiddeld uurtarief doen verlagen. De Kinderopvangtoeslag is gebonden aan een maximum, dit betekent - aangezien het normale uurtarief van Child Care hier bovenuit komt - dat er procentueel gezien minder eigen bijdrage betaald hoeft te worden over het hele jaar. De ouders profiteren dus ook, wanneer ze gebruik maken van het last-minute aanbod, van een korting op de `reguliere` uren.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety