Lancering Landelijk MamaCafé Netwerk!

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Op zaterdag 22 februari vindt op de Negenmaandenbeurs de lancering van het Landelijk Mama Café Netwerk plaats! De beursmanagers van de Puur Baby Plaza, het duurzame plein op de Negenmaandenbeurs, hebben de organisatoren van het Landelijk Mama Café Netwerk uitgenodigd om de lancering bij hen plaats te laten vinden. Om 12 uur wordt in hal 8 bij stand 123 het organiserend team en het logo van het Landelijk Mama Café Netwerk gepresenteerd aan de buitenwereld!

Wat is een Mama Café?

Mama Cafés zijn speelgroepen die zijn opgericht om (aanstaande) ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Terwijl de kinderen gezellig met elkaar spelen kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Aansluitend bij het maatschappelijke idee van de ‘Pedagogische Civil Society’ worden er tijdens de speelgroep bijeenkomsten ook extra activiteiten georganiseerd rondom het grootbrengen van kinderen. Zo worden ouders handvatten, kennis en een relevant netwerk aangereikt om op terug te vallen mocht dat nodig zijn. Op een ongedwongen manier komen ouders via de Mama Cafés in contact met deskundigen op o.a. het gebied van opvoeding, borstvoeding en groen ouderschap.

Landelijk niveau

Dit succesvolle concept wordt in steeds meer steden georganiseerd. Dit zag ook Tamara Hijl van BabyBeGood in haar contacten met Mama Cafés: “Het is belangrijk dat we de kennis en vaardigheden van de organisatoren achter de Mama Cafés bundelen en met elkaar kunnen delen. Binnen een landelijk netwerk kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen!”. Inmiddels wordt samen met BabyBeGood het Landelijk Mama Café Netwerk gevormd door Mama Cafés in Arnhem, Barendrecht, Den Haag, Delft, Gouda, Middelburg, Roden, Sittard-Geleen, en Utrecht.

Logo

Ter ere van de officiële lancering heeft illustrator Petra Houweling van Happy So Lucky een prachtig logo ontworpen voor het Landelijk MamaCafé Netwerk. Tijdens de lancering in de Puur Baby Plaza zal tevens dit logo gepresenteerd worden!

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety