Komst baby zorgt vaak voor relatieproblemen

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Uit een Brits onderzoek onder 1400 vaders en moeders blijkt dat twee derde van de stellen die net een kind hebben gekregen kampt met nieuwe relatieproblemen. De problemen speelden voor de komst van het kind vaak nog niet, dat meldt NU.nl

Niet meer aantrekkelijk

Ruim 40 procent van de moeders gaf aan bang te zijn niet meer seksueel aantrekkelijk te zijn voor haar partner. Ook van de vaders gaf een kwart aan bang te zijn dat de partner geen seks meer wil. De problemen worden onder andere verklaard door verandering in huishoudelijke taken en identiteitsproblemen. Ook gaf meer dan een kwart aan te verlangen naar wat tijd alleen in plaats van met de baby.

Meer tijd voor relatie

Onderzoekers zeggen dat het belangrijk is dat de ouders voldoende tijd maken voor hun relatie en elkaar niet als ouder gaan zien maar als partner. Op deze manier worden vaak problemen rond seks en intimiteit voorkomen. Een kwart van de stellen gaf aan geen relatie meer te hebben met de partner waarmee ze hun eerste kind kregen. Deze gingen vaak al voor het derde levensjaar van het kind uit elkaar.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety