Kinderen laten zich online horen bij De Muziekwedstrijd!

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Van 1 oktober tot en met 31 december kunnen alle kinderen in Nederland zich laten zien en horen tijdens De Muziekwedstrijd, een nieuw initiatief van het Prinses Christina Concours. Deze nationale,online wedstrijd daagt kinderen van minimaal 4 en maximaal 12 jaar uit om een filmpje waarin ze zelf muziek maken,in te sturen via demuziekwedstrijd.nl of via de gratis app. Kinderen kunnen meedoen met elk instrument, op elk niveau en in elke muziekstijl! Alleen of samen met andere kinderen. Omdat De Muziekwedstrijd kinderen wil laten ervaren dat muziek maken vooral leuk is, maken niet alleen de beste optredens, maar ook de grappigste, origineelste, mooiste en coolste filmpjes kans op prijzen.

Laat je horen!

Laat je horen!

Alle inzendingen zijn vanaf 1 oktoberte zien op demuziekwedstrijd.nl en op de gratis te downloaden app. De deelnemers worden aangemoedigd om hun filmpje te delen op Facebook en YouTube en om zoveel mogelijk online stemmen te verzamelen, waarmee zij mooie prijzen kunnen winnen. Noure(11) oefent alvast op haar gitaar zodat ze straks een filmpje kan insturen. “Het is een leuke en spannende uitdaging om mee te doen aan De Muziekwedstrijd.” Ze hoopt dat zoveel mogelijk kinderen zich laten horen en hun filmpje delen. “Meedoen aan de Muziekwedstrijd is een coole ervaring voor elk kind dat houdt van muziek maken.” Noure is zelf dol op klassieke muziek maar is ook erg benieuwd naar de kinderen die meedoen in andere muziekstijlen. “Misschien kan ik wel iets van ze leren!”.

Steel de show met de speciale app

Met de interactieve, gratis app kunnen kinderen hun inzending nóg aantrekkelijker maken. Zo is het mogelijk een kleurrijke omlijsting toe te voegen, zoals spotlights of een theatergordijn. Op de site kunnen de kinderen bovendien iedere woensdagmiddag live chatten met jonge, bekende muzikanten en andere professionals uit het vak.

Reusachtige finale voor klein talent in Madurodam

Een professionele jury selecteert ongeveer 6 finalisten voor de spannende finale op 14 februari 2016. Dan rijdt de Classic Express, de enige rijdende concertzaal ter wereld, Madurodam binnen.De finalisten treden in deze intieme concertzaal live op voor hun familie en een jury van bekende musici. Onder andere Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, en klassiek pianist Ralphvan Raatzullen plaatsnemen in de jury. Ook de prijzen klinken als muziek in de oren! Deelnemers aan De Muziekwedstrijd maken bijvoorbeeld kans op een eigen videoclip of op een eigen optreden voor hun hele klas inde Classic Express.

De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours, dat al bijna 50 jaar wedstrijden voor muzikale jongeren organiseert.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety