Kinderen beter ingesmeerd dan ouders

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Uit een onderzoek van Cancer Research UK blijkt dat ouders hun kinderen veel beter insmeren tegen de zon dan zichzelf. Het onderzoek toonde ook aan dat maar liefst 85% van de ouders zegt te weten dat blootstelling aan de zon het risico op huidkanker vergroot, dat meldt NU.nl.

Helaas zorgt maar iets meer dan de helft (62%) van de ouders ervoor dat hun kinderen altijd goed ingesmeerd de zon in gaan. Een meerderheid van de ouders zorgt dat hun kind een hoedje of zonnebril draagt om zich te beschermen tegen de zon.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat maar 27% van de ouders er voor zorgt dat ze zelf ook goed ingesmeerd de zon in gaan. Dit zijn ouders die een zonnebrandcrème gebruiken met factor 15 of hoger.

De Engelse onderzoekers zeggen dat het belangrijk is voor kinderen dat hun ouders altijd het goede voorbeeld geven. Gezinnen wordt geadviseerd om bij een sterke zon te vertoeven in een omgeving waarbij zon en schaduw gecombineerd worden, daarbij moet men kleding dragen en factor 15 (of hoger) smeren op blote lichaamsdelen. Het is ook erg verstandig om het aantal uren in de zon te beperken.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety