IKEA roept GUNGGUNG kinderschommel terug wegens veiligheidsrisico

RSS feed van 'ik ben zwanger'

IKEA verzoekt klanten die een GUNGGUNG schommel hebben gekocht deze buiten bereik van kinderen te houden en terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft uit verschillende landen in totaal vier meldingen ontvangen die erop wijzen dat het ophangsysteem van de GUNGGUNG schommel niet voldoet aan de IKEA kwaliteitsnormen. Bij twee meldingen was sprake van verwondingen. Veiligheid voor kinderen heeft bij IKEA altijd de hoogste prioriteit. Daarom heeft IKEA besloten een veiligheidswaarschuwing uit te sturen en alle GUNGGUNG schommels terug te roepen.

Klanten kunnen de GUNGGUNG schommel terugbrengen naar een IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs vereist voor de terugbetaling. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratistelefoonnummer 0800-453 2649.

De GUNGGUNG schommel is inmiddels uit het IKEA assortiment gehaald. Deze schommel werd sinds maart 2014 in Nederland verkocht.

Bron: Ikea

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety