Het Landelijk MamaCafé Netwerk doet mee aan de Week van de Opvoeding

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Dit jaar zal het Landelijk MamaCafé Netwerk voor de eerste keer aansluiten bij de Week van de Opvoeding van 6 tot 12 oktober. In de Week van de Opvoeding, waar het fenomeen ontmoeting tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren centraal staat, organiseren Mama Cafés door het land heen speciale bijeenkomsten. Er wordt dan extra aandacht besteed aan het motto van 2014: ‘Ik tel tot tien’.

Wat is een Mama Café?

Wat is een Mama Café?

Overal in Nederland ontmoeten ouders met kleine kinderen elkaar bij het Mama Café. Een plaats waar je kan ontmoeten, samen spelen en gewoon even kan ontspannen. Mama Cafés worden vaak op vrijwillige basis georganiseerd door enthousiaste ouders. Binnen het Landelijk Mamacafé Netwerk adviseren en ondersteunen zij elkaar.
Elk Mama Café heeft als doel om een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor kersverse ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-­‐4 jaar. Veel ouders hebben te maken met onzekerheden in de zo belangrijke eerste levensjaren van een kind. Door het samenbrengen van ouders ontstaat er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en vriendschap op te bouwen.
Ook voor de kinderen wordt er bij een Mama Café van alles georganiseerd, van babymassage tot dansen en knutselen, ook is er veel ruimte om samen te spelen.

Deelname aan de Week van de Opvoeding

Net als in de Week van de Opvoeding hebben het Landelijk MamaCafé Netwerk en de aangesloten mama cafés als doel om ontmoetingen en uitwisseling van ervaringen tussen ouders en kinderen te stimuleren. We vinden het als landelijk netwerk dan ook heel belangrijk dat jonge ouders en hun kinderen weten wat een Mama Café is en waar die te vinden zijn!
Doe je ook mee? Kom samen met je kind (tot 4 jaar) naar het Mama Café bij jou in de buurt. Op
www.facebook.com/landelijkmamacafenetwerk kun je zien waar deze zijn en welke activiteiten er worden georganiseerd.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety