Een wijntje tijdens je zwangerschap mag!

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een glaasje wijn drinken tijdens je zwangerschap zorgt niet voor schade aan je baby. Je moet het overigens wel houden op 1 glas wijn per week. Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap zo af en toe genoten van een glas wijn zouden zich zelfs beter gedragen dan andere kinderen, dat meldt de Telegraaf.

Dit blijkt uit onderzoek dat is gedaan door Engelse onderzoekers. Voor het onderzoek ondervroegen ze 11.000 moeders negen maanden na de bevalling. De kinderen moesten verschillende testen afleggen tijdens hun zevende levensjaar. Vooral op het gebied van sociaal en emotioneel gedrag scoren kinderen beter als de moeder tijdens de zwangerschap elke week een of twee glazen wijn had gedronken.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je na het lezen van dit bericht besluit om lekker los te gaan met alcoholische dranken tijdens je zwangerschap. Als je teveel alcohol drinkt kan dat namelijk ernstige gevolgen hebben voor je baby. Daarbij is het ook zo dat veel artsen aanraden om tijdens de zwangerschap helemaal geen alcohol te drinken.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety