Britse ouders hebben gemiddeld 5,1 uur minder slaap tijdens eerste levensjaar kind

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Jonge ouders komen veel slaap tekort. Dat blijkt uit een studie onder meer dan 1800 nieuwbakken ouders waarover de Britse krant Daily Mail vandaag bericht.

Een woordvoerder van Ergoflex zegt: "Slapen is een heel belangrijk onderdeel van een mensenleven. Juist daarom wilde we goed onderzoek doen naar de cijfers achter het slapen". Het onderzoek had niet alleen betrekking op de slaapgewoonten van nieuwbakken ouders. Ook andere gewoontes zoals snurken werden onderzocht.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door Ergoflex, slaapt de gemiddelde Brits 2847 uur per jaar, ofwel 118 volledige dagen. Dat komt neer op maar 26 jaar gedurende een heel leven. Uit het onderzoek blijkt echter wel waarom jonge ouders zich zo vermoeid voelen. Jonge ouders verliezen maar liefst 44 dagen aan slaap gedurende het eerste levensjaar van hun kind. Want gemiddeld sliepen de onderzochte ouders maar 5,1 uur per nacht, terwijl de aanbevolen hoeveelheid slaap 8 uur is. Redenen voor dit slaaptekort:

1. het voeden van het kind gedurende de nacht (bij 7 op de 10 ouders)
2. kalmeren van het huilende kind (57%)
3. piekeren over de veiligheid van het kind (45%)
Verder blijken ouders wakker te liggen van alle nieuwe indrukken die zij als ouders op doen.

De onderzoekers hadden nog een waarschuwing voor de nachtbrakers: Een kwalitatief goede nachtrust is van essentieel belang voor zowel lichaam als geest. Het is slechts een kwestie van tijd voordat slaaptekorten zo oplopen, dat we daar last van krijgen.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety