BabyCarryWorkout® : aandacht voor je lijf én voor je baby

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Moeders van baby’s en peuters komen maar al te vaak niet toe aan sporten. Het is een bekend probleem, waar sinds kort een eenvoudige oplossing voor is. Sporten met je kindje in de draagdoek. De baby vormt het natuurlijke gewicht om de beweging uitdagend te maken. Gezond, én een manier om in contact te komen met andere ouders.

Voor wie beweging wil…

BabyCarryWorkout® bestaat uit low impact bewegingen, dansoefeningen en speels contact met je kind. Door samen te sporten hoef je niet meer te kiezen: je geeft aandacht aan je kind, maar ook aan jezelf en jouw lijf.

… en kleine kinderen heeft

Met een draagdoek (leendoeken zijn beschikbaar), kun je van de geboorte tot het kind ongeveer 20 kg weegt, je kind dragen en dus meedoen met de workout. Alle ouders van babies en peuters die iets aan sport willen doen, zijn van harte welkom.

Website en open dag

De website www.babycarryworkout.com gaat 16 september live. Op deze site kun je lezen hoe je je aanmeldt voor de workouts die vanaf 16 september beginnen. Ook is er informatie beschikbaar voor sportscholen/fitnesscentra omtrent het verkrijgen van een licentie voor het geven van BabyCarryWorkout . Daarnaast staat er hoe instructeurs zich kunnen certificeren om deze workouts te geven.

Wie liever eerst een voorproefje neemt, is van harte welkom tijdens de Pareldag in Den Haag Leidschenveen op zondag 29 september. Om 12 en 15 uur zijn er dan BabyCarryWorkouts aan de Harriët Freezerhof 30 Den Haag (vlakbij Randstadrail).

Overigens is het altijd mogelijk om een introductieles te laten geven door ons demo team. Dit kan als je een groep geïnteresseerden hebt, bijvoorbeeld bij een ‘mama café’ of sportschool.

Draagdoeken

Het dragen van je baby op de rug of buik heeft vele voordelen. Het bevordert de hechting met de baby, maakt borstvoeding geven gemakkelijker, helpt een huilende baby tot rust te brengen en stelt je in staat door te gaan met waar je mee bezig bent. Het dragen van de baby op je rug is goed voor de conditie en de heupen van je baby. Heb je zelf (nog) geen draagdoek, er zijn voldoende draagdoeken beschikbaar om uit te proberen. Inclusief deskundig advies hoe deze te gebruiken.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety