Afwisselend eten tijdens zwangerschap van invloed op smaak baby

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Wil je graag dat je kindje met veel plezier groente en fruit gaat eten? Dan kan je daar tijdens je zwangerschap al wat aan doen. Als je afwisselend eet tijdens je zwangerschap dan is de kans dat je een heel kieskeurige eter krijgt minder groot. Dat meldt NU.nl op basis van een Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers hebben bij 46 baby’s (6-8 maanden) getest of ze ontbijtgranen met een wortelsmaakje lustte. Uit het onderzoek werd duidelijk dat het eetgedrag van de moeder tijdens de zwangerschap invloed had. Want de baby’s van moeders die een paar keer per week wortelsap dronken konden de ontbijtgranen beter waarderen.
Ze aten er bijna één keer zoveel van (80 gram in plaats van 44 gram). Volgens de wetenschappers laat dit zien dat we worden gevormd door onze eerste ervaringen. Via de baarmoeder en de moedermelk krijgen baby’s zintuiglijke informatie door, laat één van de onderzoekers weten.

Leren eten na de geboorte

Het onderzoek toont ook aan dat baby’s na de geboorte leren om fruit en groente te waarderen. Uit experimenten kwam naar voren dat baby’s die acht dagen achter elkaar sperziebonen kregen er steeds meer van begonnen te eten. Het begon met gemiddeld 50 gram per dag maar gedurende de acht dagen nam dat toe tot gemiddeld 80 gram.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety