Abortusarts krijgt mogelijk de doodstraf

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een 72-jarige abortusarts uit Pennsylvania (VS) loopt de kans dat hij de doodstraf krijgt. Een jury heeft hem maandag schuldig bevonden aan het doden van drie baby’s. Het gaat om gevallen waarbij de arts een abortus uitvoerde bij een moeder die meer dan 24 weken zwanger was, dat meldt NU.nl.

De arts zou 21 keer een abortus hebben uitgevoerd bij vrouwen die langer dan zes maanden zwanger waren. Dat is verboden in Amerika (in ons land overigens ook). De jury moest zich in deze zaak buigen over de vraag of er in deze gevallen sprake was van moord of dat het een illegale abortus betrof. In drie gevallen is de jury er van overtuigd dat het om moord ging.Getuigen hebben vreselijke dingen gezien op de operatiekamer. Zo zouden sommige baby’s nog hebben geleefd na de abortus. Ze zouden nog hebben geademd, ze bewogen en maakte geluiden. De arts zou die kinderen vervolgens hebben gedood door hun ruggenmerg door te snijden.

De arts is ook nog schuldig bevonden aan een aantal andere zaken die betrekking hebben op de regelgeving rond een abortus. Vandaag (dinsdag) hoort de arts welke straf hij krijgt.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety