70% van de moeders vindt partner super pappa

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een meerderheid van de moeders is meer dan tevreden over de manier waarop hun partner het vaderschap invult.
Dat blijkt uit Het Grote Bevallingsonderzoek van de website Mama en zo. Maar liefst 70% spreekt zelfs van een super papa. Zo`n 28% is minder tevreden: zij hopen op een andere aanpak van manlief.

Voor het Bevallingsonderzoek zijn maar liefst 5500 moeders ondervraagd. Hieruit bleek onder meer dat alle moeders een bevalling als pijnlijk ervaren.
Niet verwonderlijk natuurlijk maar wel als blijkt dat 70% van de ondervraagde vrouwen geen pijnstilling heeft gebruikt. Veel pijn dus tijdens de bevalling, maar de vrouwen noemden ook ander gênante ervaringen tijdens de bevalling, zoals poepen (40%), overgeven (21%) en vloeken (14%). En er ook nadelen na de bevalling want gemiddeld komen moeders 10 tot 15 kilo aan tijdens de zwangerschap.

Andere lichamelijke ongemakken door de bevalling: een minder mooie buik door striae (40%), benen (10%) en ook borsten (9%). Misschien maakt dat ook dat de ondervraagden minder regelmatig seks hebben. 43% van de ondervraagden wacht 6 tot 12 weken na de bevalling met sex. En 23% wacht nog langer namelijk 3 tot 6 maanden. Niet alleen het veranderde lichaam zorgt voor minder regelmatige seks want 45% van de stellen maakt na de bevalling geen tijd meer voor elkaar. 11% van de vrouwen zien de baby zelfs als absolute nummer 1!

Maar eind goed al goed want moeders kijken over het algemeen positief terug op de bevalling. 45% van de moeders zegt de pijn te zijn vergeten zodra ze de baby zagen.
Slechts 14% van de vrouwen schaamt zich voor hun lichaam na de bevalling. En ongeveer de helft geen aan niet blij te zijn met de lichamelijke veranderingen maar tegelijkertijd trots te zijn wat hun lichaam heeft doorstaan.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety