1000ste geboorteaangifte in MMC

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Maandagochtend 17 maart vond de 1000ste geboorteaangifte plaats in het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven. Sinds 8 juli vorig jaar bieden de gemeente Veldhoven en MMC ouders de mogelijkheid om na de geboorte aangifte te doen vanuit het kraambed. Burgemeester Jack Mikkers kreeg de eer om de 1000ste baby in te schrijven bij de burgerlijke stand.
Ouders zijn verplicht binnen drie dagen na de geboorte van hun kind aangifte te doen in de gemeente waar het kind is geboren. Dit kan nu dus ook in het Vrouw Moeder Kind-centrum.

Een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Veldhoven verzorgt op werkdagen in de ochtenden de geboorteaangiften. Uiteraard kunt u ook op afspraak geboorteaangifte doen bij de gemeente Veldhoven. Kijk op www.veldhoven.nl of bel 14 040. De keuze is aan de ouders. De aangifte in het ziekenhuis is een extra service voor de ouders en scheelt hen, maar ook de gemeente, tijd. De geboorteakte wordt direct geprint, zodat de ouders deze ter plekke kunnen ondertekenen. Bovendien krijgt de moeder van de pasgeborene op deze manier de mogelijkheid bij de aangifte aanwezig te zijn.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety