1.000 activiteiten voor kinderen op Buitenspeeldag 2014

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Op woensdag 11 juni is het Buitenspeeldag! In vrijwel elke gemeente in Nederland worden er die dag buitenspeelactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Het wordt een supergave dag want dit jaar kunnen kinderen op meer dan 1.000 plekken volop buitenspelen en avonturen beleven. En natuurlijk gaat ook deze keer tv-zender Nickelodeon ’s middags vanaf 13.00 uur op zwart.

Eindeloze mogelijkheden

Eindeloze mogelijkheden

Stilzitten is er niet bij tijdens de Buitenspeeldag. Gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen hebben volop gehoor gegeven aan de oproep om een leuk en actief buitenprogramma te organiseren tijdens 11 juni. Op meer dan 1.000 locaties in het land worden er activiteiten georganiseerd. Zo wordt in het Gelderse ’s-Heerenberg de Batavenstraat voor één dag afgesloten voor het verkeer zodat kinderen er onbelemmerd en met veel plezier op straat kunnen spelen. De kinderen in de buurt bedachten zelf wat zij deze dag het liefst wilden gaan doen. Dankzij hun gave ideeën kunnen zij zich op 11 juni samen met de andere 250 buurtkinderen uitleven op de kinder ‘bootcamp’ met boomstammen en klimwand en er wordt gevoetbald in de door buurtbewoners geïmproviseerde panna-kooi. Als klap op de vuurpijl komt de brandweer schuim spuiten zodat de kinderen lekker kunnen ravotten in het schuim! Ook in Alkmaar wordt er op meerdere locaties buiten gespeeld op straat. In de Alkmaarse Glazenierstraat staat voor de 350 buurtkinderen de Buitenspeeldag in het teken van kermis: naast touwtje trekken en blikgooien komt er een klimwand en bungeejump trampoline die voor sportieve uitdaging en veel beweging zorgen.

Alle activiteiten op www.buitenspeeldag.nl

Verspreid over het land zijn op 11 juni straten verkeersvrij en kunnen kinderen meedoen aan skatelessen, straatvoetbaltoernooien, stormbanen of lekker uitdollen op springkussens. Op www.buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken wat er in hun omgeving te doen is.

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen

Met de Buitenspeeldag willen initiatiefnemers Nickelodeon, Jantje Beton, Scouting Nederland, Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen en te bewegen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is heel goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen meer in beweging. Buiten is de plek waar kinderen vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety