Wipstoeltje

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een wipstoel is een verstelbaar stoeltje met zachte bekleding en veiligheidsgordel, dat kan veren of schommelen. Een wipstoel moet stabiel zijn.

Wipstoel: comfortabel en praktisch

Wipstoel: comfortabel en praktisch

Een wipstoeltje is voor baby’s van 0 tot maximaal 9 maanden (tot 9 kilo) een comfortabel zitje. Hij of zij kan in een fijne houding zitten, spelen en om zich heen kijken. Voor jou als moeder is een wipstoel praktisch. Je kunt je even omdraaien en met iets anders bezig zijn, want je baby zit veilig vast. Ook kun je je kindje in een wipstoeltje gemakkelijk eten geven.

Checklist kooptips wipstoeltje

Deze checklist met kooptips kun je gebruiken bij het aanschaffen van een veilig en praktisch wipstoeltje.

 • Is de wipstoel stabiel en stevig?
  Het onderstel moet breder zijn dan het zitje. De rugleuning moet stevig en recht zijn. Als de wipstoel kan veren of schommelen, moet de onderkant van het frame voorzien zijn van antislipmateriaal.

 • Goede bekleding?
  Een zachte bekleding is het fijnst voor je baby, controleer of de bekleding eraf gehaald kan worden en in de wasmachine kan.

 • Juiste afmetingen?
  Is de wipstoel te breed, dan kan je baby opzij zakken. Is hij te smal, dan kan je baby zijn of haar armpjes niet naast zich neerleggen.

 • Verstelbaar?
  Als je kindje ouder wordt, kan hij of zij steeds beter rechtop zitten. Controleer of de wipstoel gemakkelijk te verstellen is. De wipstoel moet in alle standen stabiel zijn.

 • Is de wipstoel veilig?
  Een wipstoel moet voorzien zijn van veiligheidsgordels en mag geen scherpe onderdelen hebben. Je baby mag nergens met de vingertjes klem komen te zitten.

 • Inklapbaar?
  Controleer bij een inklapbare wipstoel of het inklapmechanisme stevig is. De wipstoel moet met twee handelingen in te klappen zijn (dan kan je kind het zelf niet).

 • Draagbanden?
  Controleer bij een wipstoel met draagbanden of deze stevig vastzitten en de wipstoel goed in balans houden.

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety