Badthermometer

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Om je kindje veilig te laten badderen, is een badthermometer onmisbaar. Een glazen badthermometer met nauwkeurige schaalverdeling is het beste.

Badthermometer

Je hebt een badthermometer nodig om de temperatuur van het badwater te controleren. De temperatuur van het water moet tussen de 36-38ºC liggen. Je baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet goed regelen en kan snel onderkoeld of oververhit raken. Er zijn verschillende soorten badthermometers te koop: glazen badthermometers en kleurthermometers. Een koortsthermometer kun je niet als badthermometer gebruiken.

Checklist kooptips badthermometer

Deze checklist met kooptips kun je gebruiken bij het aanschaffen van een goede badthermometer.

 • Soort badthermometers?
  Glazen badthermometers: goede schaalverdeling, blijven drijven, duurt ongeveer een minuut totdat de juiste temperatuur weergeven wordt. Kleurthermometers: deze geven meestal geen exacte temperatuur aan, maar een kleur. Aan de kleur kun je zien of het water een veilige temperatuur heeft of niet. Het kan zijn dat de temperatuurmarge van een ‘goede’ temperatuur tussen de 37-40 graden ligt. Deze thermometers zijn minder nauwkeurig en worden afgeraden.

 • Nauwkeurigheid?
  Een schaalverdeling met halve graden is goed (hoe nauwkeuriger, hoe beter). Een glazen badthermometer met vloeistof is het nauwkeurigst.

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety