Is het normaal dat ik opeens andere eetgewoontes heb tijdens mijn zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap is het erg belangrijk om gezond te eten. Maar opeens heb je trek in iets anders.. Iets wat je bijna nooit voor je zwangerschap hebt gegeten.. Is het normaal?

Liesbeth Smit-Verbruggen is een diëtist en eigenaar van Prima Voeding. Prima Voeding richt zich vooral op kinderen, zwangeren en volwassen en kinderen met een voedselallergie of -intolerantie.

Het is normaal...

Ja, bijna 85% van de zwangere vrouwen heeft dit. Je smaakpapillen krijgen een sterkere signaalfunctie. Hierdoor bescherm je jezelf en je kind tegen verkeerde voeding en gevaarlijke bacteriën.

Maar het kan ook wijzen op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Twijfel je? Neem dan contact op met je verloskundige. Meestal is er echter niets aan de hand.

Soms kan je echter onbedwingbare trek krijgen in dingen die je normaal echt niet eet, zoals krijt, klei, as, zeep, zand of modder. Deze eetstoornis wordt Pica genoemd. De oorzaak ligt in een extreem ijzertekort. Vaak heb je ook extreme jeuk. Neem meteen contact op met je huisarts of verloskundige om je bloed te laten testen.

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety