Boekentip : SmoeltjesSchrift 2

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Na het overweldigende succes van het kinderdagboek SmoeltjesSchrift, presenteert Scrivo Media dit voorjaar het tweede deel. SmoeltjesSchrift 2, bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, heeft dezelfde luchtige toon en vrolijke vormgeving. Wel biedt het vervolg splinternieuwe verhalen en tips. Maar ook: extra smoeltjes, om nog beter aan te geven hoe de dag is verlopen, én meer ruimte om te schrijven en tekenen. Met het boek sluiten kinderen elke dag af met een smile.

Gevoelens opschrijven

Na een intensieve schooldag zitten de hoofdjes van kinderen vaak vol. Het SmoeltjesSchrift helpt: aan de hand van smileys, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen kinderen gevoelens en gebeurtenissen van zich afschrijven. Ook worden in het boekje vragen gesteld, op elke pagina andere. Bijvoorbeeld: Wanneer was je voor het laatst bang, boos of verdrietig? Hoe voelt dat?

Wat het SmoeltjesSchrift extra bijzonder maakt, zijn de leesteksten. Met tips en uitleg over belangrijke onderwerpen, zoals: piekeren, faalangst, een negatief zelfbeeld en te veel prikkels. De teksten hebben één boodschap: je bent zoals je bent en dat is goed. Vooral waardevol voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen; het leert ze om zelfstandig om te gaan met hun gevoelens én steviger in hun schoenen te staan.

Scrivo Media

De SmoeltjesSchrift-reeks komt uit de pen van Josina Intrabartolo, met illustraties van Sonja Kemp. Josina heeft samen met haar man Mark al jaren een uitgeverij: Scrivo Media. Ooit opgericht omdat de twee geen toepasselijke kinderboeken konden vinden voor hun hooggevoelige kinderen. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en zijn er tal van boeken en gidsen voor jong en oud gelanceerd, op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen.

Kijk voor meer informatie over SmoeltjesSchrift 2 op www.scrivomedia.nl.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety