Al 10.000 bezoekers voor nieuw nijntje museum

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Het nijntje museum is sinds 6 februari open en heeft op 18 februari al de 10.000ste bezoeker mogen ontvangen. Gemiddeld trekt het nijntje museum nu circa 1.000 bezoekers per dag. Komend weekend start de voorjaarsvakantie in Midden- en Zuid-Nederland en verwacht de nieuwe trekpleister voor peuters en kleuters opnieuw veel bezoekers.

Edwin Jacobs, directeur nijntje museum: “Met het nijntje museum willen we de herkenbare en vrolijke wereld van nijntje en haar vriendjes, zoals je ze terugvindt in de boekjes van Dick Bruna, vertalen naar een fysieke plek. Een plek waar de allerjongste groep museumbezoekers op een speelse manier kennismaakt met kunst en cultuur. Afgaande op het bezoekersaantal en de vele enthousiaste reacties zijn we daarin geslaagd en daar zijn we ontzettend blij mee.”

nijntje museum

Na bijna tien jaar sloot het dick bruna huis in Utrecht in juli 2015 zijn deuren. Op 6 februari 2016, na een ingrijpende verbouwing, opende op dezelfde plek het nijntje museum: hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes. De vrolijke wereld van nijntje begint bij haar thuis, direct nadat je het museum binnenstapt. Daarna neemt ze je mee op ontdekkingstocht, steeds verder de wereld in. Van het bos en de straat tot de dokter en de dierentuin.

In 32 van de 124 prentenboeken die Dick Bruna (Utrecht, 1927) maakte, speelt nijntje de hoofdrol. Hierin maakt ze actief kennis met de wereld om haar heen, vaak samen met haar familie en vriendjes. Bruna’s figuurtjes en hun avonturen zijn voor kinderen heel herkenbaar. Hij geeft kinderen bewust de ruimte om hun eigen fantasie in te vullen. Deze filosofie vormt de basis van het nijntje museum.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety